Pagina curenta: Pagina producatorului
STONE AGE
STONE AGEIn urma cu mai bine de 10 ani, am zidit prima piatra la temelia unei afaceri ce s-a nascut, in primul rand, din pasiune pentru natural si frumos, dar si din dorinta de a oferi clientilor sai o solutie completa in amenajari cu produse din piatra naturala, travertin, marmura sau granit. Inca din stadiile incipiente de proiectare si pana la finalizarea lucrarilor, designerii nostri , impreuna cu echipa tehnica si cu cea de vanzari le stau clientilor la dispozitie, astfel incat toate detaliile sa fie puse la punct si rezolvate cu cat mai putina bataie de cap din partea dumnealor, iar rezultatele sa incante ochii. Modelul de bussiness cu care am pornit la drum este, pe cat de simplu, pe atat de eficient: distributia la nivel national a produselor mai sus mentionate, dar si a produselor si serviciilor conexe.

In ultimii ani insa, raspunzand unei mai vechi dorinte si a unui crez personal ca suntem un popor creativ, muncitor si binecuvantat cu resurse naturale care, exploatate responsabil si cu discernamant, pot crea plus valoare si locuri de munca, am investit si investim in continuare masiv in dezvoltarea unor facilitati de productie, mai degraba decat de import si comercializare, astfel incat, in acest moment putem afirma cu mandrie ca am intrat , desi suntem considerati foarte tineri din acest punct de vedere, in clubul select al producatorilor autohtoni de top de piatra naturala, cu capacitati instalate de productie de peste 5000 m2/luna. Nu a fost usor sa invatam „cu ce se mananca” productia, am avut de-a lungul drumului destule poticniri si obstacole de trecut, dar, de fiecare data am invatat din ele si am mers mai departe , iar acum ne putem mandri ca suntem un nume care conteaza in aceasta piata si ne putem bate de la egal la egal cu firme mari, cu vechime de zeci de ani.

In prezent , peste 70% din cifra noastra de afaceri o reprezinta activitatile de productie, ori, conform codului CAEN 2370 – Taierea, fasonarea si finisarea pietrei.PRODUSE

Masive andezit

Masive andezit – reprezinta solutia ideala pentru o multime de produse necesare casei, curtii sau gradinii dvs. De la blaturi masive andezit, la trepte masive andezit, la mobilier de gradina din andezit sau pur si simplu la orice altceva ce necesita debitari din blocuri de andezit la absolut orice dimensiuni si grosimi. Limitarile noastre sunt date doar de imaginatia dvs si , cateodata, de dimensiunea blocurilor de andezit scoase din munte, insa si atunci gasim solutii. Cu imaginatia….e treaba dvs 🙂 .
Debitarea de masive andezit din blocuri de piatra se realizeaza cu ajutorul unui fir diamantat, o tehnologie ce a luat un avant considerabil in domeniul pietrei naturale in ultimii ani, utilajul nostru avand o precizie foarte ridicata la grosime, de ± 1 mm. Practic, firul diamantat deschide posibilitati uriase in ceea ce priveste debitarea blocurilor de piatra, nemaiexistand limitarile discurilor clasice cu pastile diamantate.

Piatra cubica este folosita din cele mai vechi timpuri, fiind printre primele forme de prelucrare a pietrei naturale. In trecut, piatra cubica se producea exclusiv manual, fiecare bucata fiind luata in mana de cioplitor, sparta in bucati mai mici si cioplita cu ciocanul pana la „cubul” necesar, ori, pana cel putin avea o „fața de montaj”. In prezent, in fabrica noastra de piatra naturala, noi folosim inca partial aceasta metoda, desi la o scara mai redusa, si mai mult ca si finisaj final. Asta nu inseamna insa ca, la cerere, nu putem executa comenzi doar manual, pentru un aspect „vintage”.

Procedeul de productie actual implica debitarea unor fasii de latimea dorita (de ex 8 cm, in cazul pietrei cubice de 8*8*8 cm), dupa care aceste fasii de rup in bucati de dimensiunile dorite la masini de rupt piatra cubica hidraulice, de minim 30 tone forta, rezultand produsul final. In cazul in care, din varii motive, piatra nu se rupe perfect si nu are aspect „cubic” si „fața de montaj”, se apeleaza la tehnica „epocii de piatra ( ca doar de aia ne numim noi Stoneage 🙂 )”, adica se ia ciocanul si se ciopleste manual piatra cubica pana la perfectiune.

Ca si materiale din care se poate executa piatra cubica, pe primul loc este andezitul, urmat de bazalt si granit. Pentru design si contrast noi producem piatra cubica si din calcar Vratza. Regula de baza este, cu cat roca este mai dura si mai casanta, cu atat se va „rupe” mai bine si „cubul de piatra” va iesi mai regulat si mai frumos. Trebuie tinut cont insa de faptul ca, in cadrul procedeului de prodeuctie la piatra cubica , „ruperea” pietrei nu poate fi controlata precis, prin urmare dimensiunile pot varia cu ± 1 cm fata de standard, fara ca acest lucru sa constituie defect.

Avand in vedere ca piatra cubica o producem in principal din roci vulcanice, magmatice, care, practic nu au absorbtie de apa, rezistenta in timp a pietrei cubice produse de noi este teoretic, nelimitata. Nu putine au fost cazurile in care, la reabilitarea unor strazi sau chiar drumuri nationale, s-a scos piatra cubica veche de peste o suta de ani sau mai mult in stare perfecta. Puteti vedea aici cateva lucrari executate de noi cu acest tip de produs.

CONTACT
Adresa: Calea Turzii 137A
Judet: Cluj
Telefon: +40 725 548 287
E_mail: office [at] stoneage.ro
Website: http://stoneage.ro