Pepiniera Dumbrava
Pepiniera pomicola Dumbrava din loc Cobadin jud Constanta, a luat fiinta in urma dorintei de inmultire a pomilor fructiferi autohtoni.
Infiintarea Pepinierei Dumbrava a avut la baza doua motive:
- Dorinta combinata cu pasiunea familiei Dumbrava de a inmulti pomi fructiferi
- Cerinta pietei, care a manifestat in ultimul deceniu o cerere marita de pomi fructiferi certificate fara virusi (virus free), dar sufocata de pomi fructiferi din import care au ca avantaj pretul in detrimentul calitatii.
Aceste motive principale imbinate, au dus la productia de pomi fructiferi certificati virus free, aclimatizati pentru zona noastra.
Deoarece avem o experienta de peste 20 ani in domeniul echipamentelor agricole, forestiere , constructii etc , am putut gestiona cu succes cheltuielile de productie ceea ce a dus la obtinerea unui pret competitiv a pomilor fructiferi produsi in pepiniera noastra.
Garantia calitatii:
Intreaga paleta de specii si soiuri produse in pepiniera, se face sub directa supraveghere a Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Constanta cat si a Directiei Fitosanitare Constanta.
Astfel, autenticitatea soiurilor si sanatatea pomilor este garantata prin emiterea de certificat de conformitate, buletine de analiza si pasaport fitosanitar .
Piata tinta:
Ne dorim in primul rand sa impulsionam dezvoltarea si infiintarea de livezi noi, cu pomi aclimatizati ce vor avea ca rezultat final consumul de fructe autohtone in cantitati cat mai mari, in detrimentul fructelor fara gust din import.
Pepiniera Dumbrava produce si comercializeaza materialul pomicol in conformitate cu legile statului Roman si reglementarile Uniunii Europene pentru infiintarea de plantatii pomicole (livezi).
Producem la comanda soiuri altoite pe GF677 si Gisela 6 (virus free).
Pepiniera DUMBRAVA produce soiuri din categoria biologica CERTIFICAT sub directa supraveghere si indrumare a I.C.D.P. ( Institutul de Cercetare si Dezvoltare Pomicola ) Pitesti - Maracineni. |
PRODUSE
Cires Bucium
Pomul: vigoare mijlocie;
Fructul: Marimea: mare spre foarte mare (8-8,5 g);
Forma este cordiforma aplatizata;
Epiderma: rosie inchisa, lucioasa, rezistenta la crapare;
Pedunculul: lungime si grosime medie, la detasarea de fruct nu supureaza;
Pulpa: de culoare rosie spre rosie inchisa, ferma, suculenta cu suc intens colorat in rosu;
Gust: foarte bun, dulce, usor acidulat;
Samburele: mijlociu (6, % din greutatea fructului), neaderent la pulpa;
Epoca de coacere: decada a III-a a lunii iunie;
Productivitatea: rodeste abundent si constant;
Aprecieri generale: rezistenta buna la ger, seceta si craparea fructelor. Comportare buna la monilinia si antracnoza. Inflorire mijlocie. Fructele sunt destinate consumului in stare proaspata si industrializare.
Site Pret: 10 Lei
Piersic Catherine
Fructul la soiul de piersic CATHERINE
Marimea: mijlocie (80-110 grame)
Forma fructului: sferica, cu varful adancit, cu cavitatea pedunculara ingusta si mijlociu de adanca.
Pielita: este de grosime mijlocie, cu pubescenta densa si fina. Culoarea de fond este galben-verzuie, iar cea acoperitoare este portocalie, cu nuante rosietice in zonele insorite ale fructului, cu aspect atragator. Samburele: este mic si aderent la pulpa.
Pulpa: este galben-portocalie, ferma, cauciucata, fara fibre, fara infiltratii de rosu sub epiderma si in jurul samburelui, cu gust placut si aroma care se intensifica la procesare. Nu se dezintegreaza la fierbere si are continut ridicat de zahar (11-13% exprimat refractometric).
Maturitatea de recoltare: decada a III-a a lunii iulie si prima decada a lunii august.
Pomul la soiul de piersic CATHERINE
Este rezistent la ger si tolerant la basicarea frunzelor (Taphrina deformans) si fainare (Sphaerotheca pannosa).
Soi autofertil, care nu necesita polenizator. Este precoce si rodeste economic din anul III. Productia este foarte mare si constanta (35-40 kg/pom), revenind 22-25 t/ha pentru o densitate de 625 pomi/ha, ori 30-33 tone/ha, pentru 833 pomi/ha).Utilizare: este soi special pentru procesare, sub forma de dulceata si compot (din feliute, cubulete etc.). Rezista la pastrare si transport mai bine decat piersicile propriu-zise.
Eficiența economica la soiul de piersic CATHERINE, asigura beneficii ca urmare a productivitații constante și ridicate, calitații fructelor (atractivitate, marime, gust, aroma) și a perioadei timpurii de coacere a fructelor.
Domeniul de aplicabilitate la soiul de piersic CATHERINE: toate zonele favorabile speciei piersic.
Site
Pret: 10 Lei
CONTACT
Adresa: Localitatea: Cobadin
Judet: Constanta
Telefon: 0748212801
E_mail:
Website: https://fructifer.ro/ |