Pagina curenta: Pagina producatorului
Ferma Stoian
Ferma StoianFerma Stoian, pornita ca o afacere de familie, a fost infiintata in 1992 de familia Stoian si si-a inceput activitatea pe o suprafata de 7 hectare, pe care a fost cultivata, in primul an, varza. La acel moment, lucrarile erau efectuate de familia Stoian, impreuna cu doar trei angajati si cu utilaje inchiriate de la SMA (Sectia Masini Agricole).

In 1995, datorita calitatii superioare a recoltei, suprafata de teren cultivat cu legume a crescut la 40-50 de hectare si Ferma Stoian, care achizitionase deja doua tractoare, a inceput sa isi dezvolte baza de utilaje, astfel incat astazi detine 21 de tractoare.

In 1999, Ferma Stoian lucra o suprafata de 150 de hectare de teren, in 2005, aprox. 400 de hectare, iar in 2010, suprafata cultivata ajunsese la 470 de hectare, pe care se aflau legume romanesti. Anul trecut, Ferma Stoian a cultivat legume pe o suprafata de aprox. 550 de hectare, la care se adauga terenurile cultivate cu cereale,pentru rotatia culturilor.

Astazi, 350 de hectare de teren se afla in propietatea Fermei Stoian și inca pe atat sunt lucrare in arenda sau forme similare de inchiriere.

Din nevoia de a raspunde cerintelor pietei, in vederea dezvoltarii afacerii, in 2002 a luat fiinta S.C. Big Land Company S.R.L., societatea comerciala care deserveste Ferma Stoian. Principalul avantaj a fost acela ca au putut fi achizitionate utilaje performante din strainatate.

Anul 2005 a insemnat construirea, din fonduri proprii, a primului depozit frigorific.

In 2007 Ferma Stoian a accesat, pentru prima data, fonduri europene, si astfel, prin proiectul SAPARD, a facut o achizitie de tractoare si utilajele aferente. In 2008 a fost accesat al doilea proiect european, pentru constructia celei de-a doua hale frigorifice de depozitare si achizitionarea de motostivuitoare. In 2010 a mai fost construitainca o hala ventilata pentru depozitarea cepei.

Suprafata totala a spatiului in care se afla halele de depozitare este de 4 hectare. Alaturi de acestea, au fost construite, incepand din 2002, spatiile administrative, in care functioneaza astazi Ferma Stoian si Big Land Company. Din acelasi an, pana in 2005, s-a construit spatiul destinat atelierelor mecanice de lacatuserie – strungarie, in care utilajele sunt reparate, modificate si in care le sunt aduse imbunatatiri specifice activitatilor si terenurilor pe care se lucreaza.

In anul 2015 au fost finalizate lucrarile de construcție ale unui nou depozit frigorific cu tehnologie de pastrare pentru radacinoase și ceapa.

70% din marfa Fermei Stoian pleaca pe piata libera, catre micii comercianti, iar 30% este destinata diversilor angrosisti, care livreaza legumele catre marile retele de retaileri.

Ferma Stoian livreaza legume romanesti catre Carrefour Romania, Auchan Romania, Romania Hypermache și Selgros.CONTACT
Adresa: Constanta, Extravilan Palazu Mare - Varianta Veche Constanta-Ovidiu
Judet: Constanta
Telefon: 0040 722 617 436
E_mail: comenzi [at]bigland.ro
Website: http://www.ferma-stoian.ro/